Treningsledelse Ulike Trenere | Idrettsfag

Innledning
En trener er en person som veileder eller tilrettelegger for andre personer gjennom fysisk aktivitet. Selve «trenergjerningen» kan være alt fra en hobby, frivillig, til profesjonell rolle.

Ved en profesjonalisering av en idrett blir trener-rollen sin oppgave mer rettet mot et yrke. De fleste som har holdt på med en idrett i mange år har hatt flere forskjellige typer trenere.

Da man er ung, kan det ofte komme og gå forskjellige trenere. Det er for eksempel ganske vanlig med en såkalt foreldretrener når man er barn.

Da er det ikke alltid foreldretreneren har så mye mer å lære bort, og man forsøker å leie inn en trener med større kunnskaper og mer trenererfaring.

Utdrag
Det var veldig enkelt å prate med denne treneren, og mange av spillerne hadde et veldig åpent forhold til denne personen. H*n var veldig rolig, og enkel å prate med. Treneren visste selv hvordan det var å være jente og spille håndball, og kunne vise mye forståelse ovenfor personer som trenge å prate.

H*n holdt seg som regel «rolig» på treningene og på kampene, men hadde alltid gode innspill å komme med.

Når vi igjen begynte å bli eldre, sånn ca. 13-14 år, hadde ikke denne treneren så mye mer å tilføre til laget ettersom spilleforståelsen økte, og vi begynte å komme på et høyere håndballteknisk nivå.

Da var det treneren selv som ga seg, og jobbet med at vi skulle få en trener med mye erfaring, slik at vi spillerne kunne få en enda bedre utvikling.

Når jeg var rundt 14-15 år fikk jeg en ny trener, som hadde mange års erfaring bak seg. H*n hadde trent flere lag tidligere, og hadde selv spilt håndball i mange år i store norske klubber.

H*n viste et veldig stort engasjement for oss, hvor man tydelig kunne legge merke til at han brant ordentlig for idretten sin.

Vi kunne merke at denne treneren hadde mange års erfaring som trener, og vi opplevde store endringer under treninger og under kamper.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå