Innledning
Winston Churchill uttalte engang: "Hvorfor stå når du kan sitte", men når det kommer til engelsk fotball, så er det vel heller motsatt.

Å stå under fotballkamper er like tradisjonsrikt som å nyte en halvliter før kampen starter. Men dagens myndigheter har en annen mening. Å stå under kamper blir nå ansett som en kriminell handling.

Utdrag
Bakgrunnen for at det nå er ansett som en kriminell handling å stå under fotballkamper i England, går tilbake til den velkjente Hillsborough-tragedien.

I den berømte Taylor-rapporten ble det konkludert med at en stor del av skylden for katastrofen, som kostet 96 menneskeliv, skyldtes nettopp at folk sto.

Selv om man må vise all respekt for ofrene fra denne forferdelige hendelsen, kan det virke noe absurd å gi skylden til at folk sto.

I dag er fotballkampene heldigvis tryggere, og det er ikke uvanlig å se kvinner og barn på tribunene. Dette er positivt. Men betyr dette at vi skal glemme de gamle tradisjonene?

Bør man ignorere atmosfæren? Det er bemerkelsesverdig at nærmere 70% av alle fotballsupportere som regelmessig går på kamper ønsker ståplasser tilbake.

Mange managere, spillere og fans som har opplevd den unike atmosfæren på fotballkamper, snakker ofte om hvor fantastisk det var. Er det en tilfeldighet at stemningen på fotballkampene nesten forsvant da ståplassene ble fjernet?

Burde ikke klubber som Manchester United innse at det gagner laget å ha engasjerte fans som skaper en god atmosfære under kampene?