Psykiske kriser | Oppgave

Innholdsfortegnelse
Case:
Observerbare Tegn På Lidelsen:
Tiltak:
Analyse:
Kilder:

Utdrag
Patricia er 23 år og kommer fra Trondheim. Patricia er kunstner og studerer kunst på høyskolen i Oslo. Hun jobber i butikk (40 % stilling) ved siden av studiene sine og er aktiv i studentmiljøet.

Hun bor i et kollektiv der det er mye festing og støy. Hun er en kreativ og sosial person som ofte lar det kreative utløpet ta overhånd og hun kan snu døgnet rett som det er.

Hun sliter med å begrense aktivitetsnivået sitt og har mange tanker å styre med samtidig. Følelseslivet svinger veldig og hun kan gå raskt fra å være glad til trist.

Patricia har problemer med at tankene hennes kan spore av, og i perioder ligger hun ofte oppe og tenker på problemene som plager henne.

Etter en aktiv og hektisk periode fører dette til depresjon. Da vil hun isolere seg, men med bosituasjonen hennes blir dette vanskelig, så hun drar da hjem til foreldrene sine i Trondheim.

Hun har hatt én innleggelse på sykehus og fikk diagnosen bipolar lidelse 1. Det er en lidelse som kjennetegner at humøret og aktivitetsnivået svinger mer enn vanlig.

Personer med bipolar lidelse svinger mellom to tilstander mani/hypomani og depresjon. Det finnes psykisk sykdom i familien.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå