Drøft hvorvidt sosiale medier kan forsterke psykiske….

Innledning
I dagens samfunn blir så og si alle eksponert for sosiale medier. Det er ulike plattformer, som ulike aldre tar i bruk.

Noen bruker sosiale medier til å uttrykke sine egne meninger og følelser, andre bruker det for å ikke gå glipp av noe, mens noen bruker det for å enten hakke ned på andre, eller for å spre hat.

Hvilke konsekvenser har sosiale medier på oss mennesker, og hva bidrar disse mediene til? Kan de sosiale mediene vi blir eksponert for hver dag forsterke psykiske vansker, eller skape psykiske lidelser?

Og hva innebærer en diskusjon om medias påvirkningskraft? Det skal jeg ta for meg i denne oppgaven.

Utdrag
Tannlegeskrekk, klaustrofobi, høydeskrekk, mørkeredsel osv. Ca. 7-8 prosent av barn mellom 3-18 år har en psykisk lidelse som bør behandles.

Fysiologiske forstyrrelser er når psykisk lidelse kan gi fysiske problemer eller omvendt. Dette kan være problemer som kan skade deg selv, en konsekvens av psykiske lidelser er selvskading som går utover det fysiske.

Et annet eksempel er om du har fysiske problemer som blir såpass ekstrema, at du utvikler en psykisk lidelse. En affektiv lidelse er en psykisk lidelse hvor du endrer atferd og/eller stemningsleie.

Der faktorer som opphisselse, fortvilelse eller oppstemthet er fremtredende. Affektive lidelser omfatter psykiske lidelser som er kjennetegnet ved depresjon eller hypomani (oppstemthet).

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå