Sosiale medier | Essay | 5 i karakter

Innledning
Sosiale medier er noe som brukes av stadig flere, og de utgjør en viktig del av de fleste menneskers hverdag.

Sosiale medier brukes blant annet til å kommunisere med venner og kjente, men også til å påvirke folks politiske meninger. De har rett og slett tatt over livene til mange.

Norske ungdommer er i snitt på sosiale medier i 3,5 timer i døgnet. Er det bra eller dårlig å bruke så mye tid på sosiale medier? Det skal jeg prøve å si noe om i denne teksten.

Noe av det som bekymrer de som er negative til sosiale medier, er faren for avhengighet. Mange er avhengige på grunn av at de er redde for å gå glipp av noe hvis de ikke sjekker sosiale medier til enhver tid.

Utdrag
Separasjonsangst er ikke den eneste frykten som kan komme av mobilen, men også frykten for å ikke være god nok.

Sosiale medier påvirker mange mennesker, både kvinner og menn. Vi ser som regel kun fine bilder av kjendiser og andre på Instagram, menn med store muskler og damer med slank kropp.

Flere unge bruker fra ti minutter til en time på å redigere et bilde de vurderer å legge ut. Usikkerheten på om de er fine nok, stanser mange.

Nylig så jeg på et program som refererte til en undersøkelse som viste at 80% av jenter mellom 16 og 19 år sammenligner seg med kjente personer. Dette skaper kroppspress og ødelegger mange unges selvbilde.

Mange konkurrerer om å ha de fineste og kuleste bildene. Personlig så føler jeg at så fort jeg har gjort noe morsomt, så må jeg vise det fram.

Da må jeg velge de fineste bildene jeg har tatt og så publisere dem på rett tidspunkt, ikke for sent og ikke for tidlig. Jeg syntes at det ofte kan bli litt slitsomt.

Slik at jeg har lyst til å ta en pause fra de sosiale mediene. Likevel gjør jeg ikke dette fordi jeg er redd for å bli den eneste som ikke bruker sosiale medier.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå