Norsk språk er under press | 5 i karakter

Innledning
Temaet “Norsk språk er under press er” ser ut til å være et aktivt tema i mange debatter og nyhetsartikler for tiden og det er mange forskjellige meninger innenfor svarene.

Flere nettaviser, som f.eks. adresseavisen.no og faktabaserte kilder som språkrådet.no og forskning.no mener at spåket norsk lenge har vært under press, og spesielt i internettets århundre, 2000 tallet.

Samtidig er det andre som mener at norsk ikke er under press i det hele tatt. Derfor er det mange som lurer på om det faktisk er sant at språket vårt er i fare slik at det kommer til å forandres helt.

Utdrag
Vanligvis er vi ofte bevisste på at vi bruker direkte lånord fra engelsk, men det kan bli vanskelig å oppdage fraser slik som den statsministeren sa.

Et annet uttrykk som holder på å bli vanlig er «å stå ut», i betydningen å skille seg ut. Uttrykket kommer fra engelsk «stand out». «Når det kommer til» er den norske varianten av «when it comes to».

Normalt sett ville vi ha sagt «når det gjelder». Slike eksempler er det mange flere av. Denne påvirkningen av engelsk ser det ut som bare vil fortsette fordi vi blir blir så utsatt til engelsk nesten hver eneste dag.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå