Hvordan påvirker pandemien vi står ovenfor menneskers livskvalitet? | Analyse

Hvordan påvirker pandemien vi står ovenfor menneskers livskvalitet?

Innledning
Vi står nå ovenfor en uvirkelig og sårbar situasjon hvor mange er bekymret for sin helse, økonomi og fremtidsutsikter. Vi går en usikker framtid i møte hvor alle er berørte av tiltak som sosial distansering, karantene, stenging av sosiale arenaer og slutt på sosiale aktiviteter.

Det er med andre ord en svært redusert hverdag enn hva folk flest er vant til. Dette kan være en stor påkjenning for mange og som virkelig går utover deres livskvalitet.

I denne oppgaven vil jeg gå nærmere innpå nettopp dette og skrive om hvordan pandemien vi står ovenfor kan påvirke menneskets psykiske helse.

Utdrag
Korona viruset har ført med seg en rekke konsekvenser. Mange har mistet jobben sin, noen går konkurs, restauranter og cafeer stenges ned, det går hardt utover kulturlivet, skoler og barnehager er stengt, flere har blitt permittert og har mistet inntekten sin. Dette skaper mye uro og angst fordi man ikke har kontroll på hva framtiden bringer.

Da korona-krisen traff Norge i mars, gikk helsevesenet i alarmberedskap, sykehusinnleggelsene økte og dødstallene steg. Verdens børser kollapset, mange bedrifter mistet omsetningen og arbeidsledigheten steg til et nivå Norge ikke hadde sett siden 1930-tallet.

Mange har blitt permittert og andre har mistet jobben. Kun den siste uken har 84000 mennesker mistet jobben, ifølge Nav. Slik situasjonene er nå forventer NAV at ledighet vil fortsette å øke. I slike situasjoner har mennesket svært forskjellige måter å takle dette på.

En slik usikkerhet som vi opplever nå kan føre til bekymringer og en følelse av hjelpeløshet, som igjen kan føre til angst og depresjon.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå