Vikingtid og middelalder | Oppgave | 5 i karakter

Innledning
Angrepet på klostret Lindisfarne i Nord-England i år 793 regnes som starten på vikingtiden ifølge skriftlige kildene vi har.

Befolkningen fra vikingtiden var for det meste bønder, håndverkere og fiskere. Det var også høvdinger og småkonger som hadde ansvar og styrte det meste og livet militær beskyttelse mot trusler.

Vikingene var blitt trent som barn, så de var veldig flinke til å håndtere våpen og svømme osv. og var ikke redd for å dø når de var i krig.

På slutten av 700-tallet oppstod det befolkningsvekst og jodmangel for de beste jordene var tatt og dette førte til at vikingene gikk på tokt for å rett å slett finne mer ressurser til samfunnet sitt og lette etter mer jord og mer makt.

Utdrag
Dette var en periode hvor stadig mange kongesønner kom for å kreve å bli konge og dette førte til konflikter mellom partene som f.eks. jeg nevnte tidligere konflikten mellom Magnus sønn av Sigurd og Harald Gille.

Da Magnus Erlingson kom til makten i 1163 ved hjelp av kirkens støtte, så det ut som borgerkrigen skulle ta sin slutt ved at i 1163 prøvde de å innføre tronfølgeloven som var slik at kun ektefødte sønn kan ha muligheten til å kunne bli kongen, dette gjorde at alle disse konfliktene som ble til ville ikke bli.

Dette var ikke slutten på krigen for Kong Sverre og hans gruppe som gikk ved navnet birkebeinerne gikk i angrep mot Magnus for makten.

Bagleren var gruppe som støttet kriken og Magnus som førte til en strid mellom Baglerne og Birkebeinerne. Sverre vinner krigen og blir konge, men dør senere og etter hans død blir borgerkrigen erklært ferdig.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå