Universet | Naturfag

Innholdsfortegnelse
Stjernenes livsløp:
Fusjon:
Stephen Hawkin:
EM-stråling
Sammenhengende spekter:
Emisjonsspekter:
Absorpsjonsspekter:
Leting etter planeter
Gravitasjonslinse
Ekstrasolare planeter
Hvor kan man finne de? (stjerner)
Oppgaver i kapittelet:

Oppgaver i kapittelet:
Når støv og gass i verdensrommet trekker seg sammen, øker temperaturen. Diskuter hvorfor temperaturen øker. Kan dere komme på hverdags fenomener som er eksempler på det samme?
Uansett i hvilken retning vi observerer i verdensrommet, ser det ut til at fjerne objekter beveger seg bort fra oss. Likevel betyr ikke det at jorda befinner seg i universets sentrum. Diskuter hvordan dette kan henge sammen.
Hva mener dere at et signal fra jorden til potensielle romvesener burde være?

Utdrag
Være forberedt på at de helt sikkert ikke er slik som oss, og må dersom regne med at man må starte fra bunn. Dere har helt sikkert ikke samme kunnskap eller samme kommunikasjonsevne. Derfor må man tenke på noe man kan ha til felles eller oppfatte likt.

Man må være åpne til alt, og heller finne logiske løsninger som kanskje ikke hver og et vanlig menneske kunne noen gang forstått, men heller noe som det er mulighet for noen andre å oppfatte som noe. Kanskje fremvise noe på mange forskjellige måter og ikke bare på en måte. Noe som man kan finne mange steder: Elektromagnetisk stråling som f.eks. lys. Oppfatning av det rundt oss. Sirkler/prikker/streker.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå