Solenergi | Naturfag presentasjon innlevering mai 2020 | Naturfag

Innholdsfortegnelse
Drivhuseffekten
Solenergi
Hydrogen og brenselceller
Kilder:

Utdrag
Vi kan sammenlikne atmosfæren med taket i et drivhus. Den slipper solstråler inn, og holder på varmen. Drivhuseffekten er nødvendig for livet på jorda. Dersom vi ikke hadde hatt drivhuseffekten ville gjennomsnitts-temperaturen på jorda vært -18 grader celsius, og ikke 15 grader som den er i dag. Drivhuseffekten oppstår på alle planeter med atmosfære.
Sola sender ut UV stråler. UVA, UVB og UVC.

Ozonlaget hindrer noen av strålene inn til jordoverflaten. Minimalt av UVC strålene slipper inn, noen få UVB slipper inn og mye UVA slippes inn.
Vi ser at ozonlaget hindrer ting fra å slippe ut også. Så dårlige avfallsstoffer fra fabrikker som for eksempel CO2, vil bli innestengt med oss, noe av det slippes ut, men det andre kan øke tykkelsen på atmosfære og ødelegge ozonlaget slik at det ikke fungerer optimalt.

De siste årene har det begynt å bli varmere på jorda, dette er på grunn av utslipp av diverse drivhusgasser. Deriblant CO², KFK-gasser og metan gasser vi har sluppet ut.
Det ville vært kaldere på jorda uten drivhusgassene menneskeheten har produsert.

De siste 100 årene har vi brent så mye kull og sluppet ut mye utslipp via produksjon av ting. Dette har ført til at mengden drivhusgasser, deriblant CO² i atmosfæren har økt og vi kan kalle det den økte drivhuseffekten.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå