Ragnar Lodbrok Soga | Langsvarsoppgave

Innledning
En saga betyr noe som har blitt lagt frem noe som har blitt fortalt før i gamledager de fleste sagaer ble skrevet mellom 1120-1400 tallet.

Ragnar Lodbrok er en saga fra Islands saga. Ragnar Lodbrok var en svensk småkonge som levde på 700 tallet denne sagaen er fra ca. 1300 tallet.

Utdrag
Sagaens utdrag starter om sønnen til kong Ragnar Lodbrok og kona Hannes. Åslaug som blir også kalt kråka. Det hele starter med at Ragnar hadde lyst til å ligge med kona si, men Åslaug ville ikke fordi hu hadde blitt spådd at vis man hadde samleie for tidlig ville de få et barn uten et ben.

Ragnar Lodbrok trudde ikke noe på spådommer og derfor så lå han med henne. De levde lykkelige sammen i mange år og hadde det fint, til den dagen de fikk et barn da Det viste seg at spådommen var sann og de fikk en guttebaby uten et ben.

Den nyfødde gutten fikk navnet Ivar. Og det ble sagt at han «var så smart at ingen kunne være smartere» kråka og Ragnar Lodbrok fikk flere barn etter hvert den ene het Bjørn og den tredje Kvitserk og den fjerde het Ragnvald.. Ivar og brødrene dro ut på tokt for og få ære i siste del av utdraget..

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå