Langsvarsoppgave | Bistandsorganisasjonen Plan Norge

Innledning
Brud er et innlegg i et kampanjemagasin fra bistandsorganisasjonen Plan Norge. Innlegget er skrevet av Olaf Thommessen, generalsekretær i Plan Norge, og handler om problemet ved barnebruder i verden.

Kampanjen er skrevet slik at leseren forstår at barnebruder et er mye mer utbredt problem en man kanskje skulle tro.

Dessverre er det mange kulturer som har som tradisjon at det å være brud som barn er vanlig. Kampanjen ble sendt til medlemmene av organisasjonen og var vedlegg i Dagbladet 20.09.2014.

Utdrag
Forsiden av kampanjen er laget slik at leseren som kommer over den, blir interessert ved første blikk. Først møter vi et bilde av en ung jente i brudekjole.

Jenta ser alt for ung ut til å være en brud, og med de store og redselsfulle øynene får vi inntrykk om at dette er noe hun ikke har valgt av egen vilje.

Det neste vi møter er en stor overskrift hvor det står ”BRUD” med store rosa bokstaver.

Fargen rosa er brukt gjentatte ganger i innlegget, både som overskrift men også som bakgrunn, sitater og enkeltord. Olaf, vet nok at rosa er en farge som vekker oppsikt blant de fleste lesere, og derfor bruker han dette som et virkemiddel for å skape medlidenhet ovenfor barnebrudene.

Både bildet av jenta som heter Latifa (15) fra Tanzania og den rosa overskriften er virkemidler som skaper sterk patos blant leserne.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå