Innledning
Som man har sett på tv eller tv-serier og lest om i bøker var vikingene og menn i middelaldrene framstilt som barbarer og de dro utenlands for å røve og drepe.

Utdrag
Dette viser at makten som fulgte med giftermålet var viktigere enn hvordan kvinnen følte det på den tiden.

Fasaden var også viktig på den tiden, det var viktig å se bra ut for andre selv om man ikke var forelsket i hverandre.

I «Sagaen om Olav Tryggvason og Sigrid Storråd» er resultatet at Olav Tryggvason prøver å gifte seg med Sigrid Storråd på grunn av at hun er rik og eier store gårder.

«Han kom straks frem med den sak, om Sigrid ville gifte seg med ham. Hun svarte at det var tåpelig av ham, og han er allerede vel gift, og det er et fullgodt giftermål for ham» (Sagaen om Olav Tryggvason).

Selv om han er gift, er Harald desperat og bryr seg mye om makt og status. Han frir til en annen dame selv om han er gift selv.

I teksten «Sagaen om Gunnlaug Ormstunge» motsier det som skjer i sagaen påstanden. Gunnlaug Ormstunge møter Helga og blir forelsket i henne.

Han bor hos henne i noen måneder, men deretter reiser han videre.

Han har lovet å komme tilbake, men han bruker for lang tid og antagonisten i teksten, Ravn gifter seg med Helga isteden.

For eksempel: «Så er striden i gang, og Gunnlaug utfordrer Ravn til holmgang, en duell som ender med at begge mister livet»(Sagaen om Gunnlaug Ormstunge).

I denne teksten slåss Gunnlaug for sin livs kjærlighet etter å ha reist rundt verden i flere år for å få henne.

Han gjør alt han kan for å få henne selv om han til slutt dør.