Middelalderen | Føydalisme | Svartedauden | Kirken i middelalderen

Innledning
Middelalderen i Europa var en hard tid for folk flest med utallige kriger, pest, religion og maktmisbruk. Igjennom å ha arbeidet med denne oppgaven har jeg virkelig skjønt at europeisk middelalder ikke var så heroisk som den fremstilles i bøker, serier og filmer, men heller et sted der du aldri kunne føle deg helt trygg på noe eller noen.

Det føydalistiske samfunnet var ikke rettferdig i det hele tatt og alles arbeidskraft og fortjeneste ble utnyttet av de må høyere klasserangering enn en selv og til slutt endte alt hos kongen eller kirken.

Innholdsfortegnelse
Føydalisme
Svartedauden
Kirken i middelalderen
"Hva var middelalderen for noe?"

Utdrag
Føydalisme er en styreform som ble bruk i Europa på middelalderen. Styret var svært hierarkisk styreform og de på bunn hadde tilnærmet ingen rettigheter. På toppen sto så klart kongen og under der igjen sto de øverste biskopene og resten av kongefamilien, adelen så riddere og nederst bønner. Systemet var basert på eierskapet av landet i riket som kongen fordelte for å få støtte politisk, økonomisk og militært.

Disse fordelte landet innad i seg selv igjen, hele veien ned til bønnene. Alle var vasaller til de som sto over seg i hierarkiet. Føydalismen døde sakte ut og ble mindre tatt i bruk fra 1300- tallet. Kongene trengte ikke lenger hjelpen fra sine vasaller rundt i landet for å forsyne med soldater og kjøpte eller leide dem heller inn.

Enda en grunn var svartedauden som drepte opp mot over halve bondepopulasjonen, det gjorde så klart at deres arbeidskraft ble mere eksklusiv og dyrere. De fattige var plutselig ikke så fattige lenger og hadde råd til å kjøpe eget land å bo på. Mange av disse flyttet inn til byene så arbeidskraften ble igjen enda mere eksklusiv og sånn gikk det i en stor sirkel.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå