Det er ikke synd på deg som ikke få feste | Retorisk analyse

Innledning
Teksten “Det er ikke synd på deg som ikke får feste” er en tekst skrevet av Mie Christine Nordli Andersen publisert på si;D i Aftenposten den fjerde oktober 2020.

Teksten ble skrevet fra en 18 år sitt synspunkt om hvordan hun ser ungdommen takle korona perioden. Hun forteller at den lille perioden av ungdommen ikke har så stor påvirkning på livet ditt, og ikke er så ille som dem skal ha det til.

Formålet med teksten er å nå ut til ungdommer som tror at hele ungdomstiden er over. Hun vil fortelle at folk har gått gjennom verre, og det å sitte hjemme å se på Netflix er ikke mye å klage over.

Jeg tror hun også vil legge vekt på hvor bortskjemte folk i Norge er, når det verste de kunne opplevd er å ikke få kjøpt billig snus og ta en pause fra festing.

Denne teksten ble skrevet under korona perioden, en stor pandemi som har påvirket hele verden.

Utdrag
Logos handler om å overbevise gjennom bruk av fornuftige argumenter.

Mie spiller på logos når hun bruker faktabaserte argumenter som for eksempel at vi er heldige som bor i Norge fordi vi har en så klok og velfungerende ledelse sammenlignet med andre land.

Dette er det mange som kan si seg enig i, og Norge har i flere kåringer blitt kåret til en av de beste landene å bo i.

Hun bruker også logos når hun bruker argument med at det finnes verre ting enn å gå måtte avlyse noen fester, og at folk har gått gjennom verre for å berge andres liv.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå