Trodde du hadde glemt meg | Cecilie Færden Schanke | Analyse

Type oppgave: Novelleanalyse

Innledning
«Trodde du hadde glemt meg» er en novelle skrevet av Cecilie Færden Schanke og er hentet fra tidsskriftet Sirene. Novellen ble utgitt i 1975.

Cecilie Færden Schanke var journalist og forfatter, og hun er kjent for å ha skrevet flere episke tekster. I følge Store Norske Leksikon, var litteraturen på 1970-årene preget av realistisk litteratur.

Novellen «Trodde du hadde glemt meg» er en realistisk tekst, og Schanke legger spesielt fokus på sosiale forbindelser mellom mennesker, noe som var typisk for denne perioden.

Utdrag
Temaet i novellen «Trodde du hadde glemt meg» handler om hvordan usikkerhet kan føre til misforståelser mellom mennesker, og hvordan alt løser seg når usikkerheten blir lagt bort, og man er seg selv.

Handlingen starter på en restaurant der en jente får nummeret til en gutt og lover å ringe han. Hun har veldig lyst til å bli bedre kjent med gutten, men utsetter å ringe fordi hun ikke vil virke for interessert.

To uker senere, etter mye tenking og usikkerhet, ringer jenta til gutten. I samtalen fortsetter hun å spille overlegen, for å ikke virke for interessert, noe som fører til misforståelser mellom dem, og de blir nesten sinte på hverandre.

Novellen ender med at jenta blir lei av å spille overlegen, legger bort sin usikkerhet og sier sannheten om hvorfor hun ikke ringte med en gang. Dette fører til at misforståelsene mellom dem løser seg.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå