Kjære Dorothea! | Norsk

Innledning
Vi har nærmer oss slutten av 2016 og dette året er det akkurat 300 år siden du levde.

Det begynner å bli en stund siden nå og mye har nok forandret seg siden da. Mitt navn er Elise og jeg er 17 år gammel. Du ble Norges første forfatterinne av format, likevel hadde jeg ikke hørt noe særlig om deg før vi lærte om barokken i Norsk på skolen og vi leste ditt dikt ”Aftensalme”.

Først og fremst vil jeg si at som regel pleier ikke gamle salmer og dikt ha stor innflytelse på meg. Det er fjernt, og ofte ikke noe jeg kan kjenne meg igjen i. Aftensalme derimot var en tankevekker, dine synspunkt om jorda, menneskeheten, og det guddommelige satte i gang flere tanker hos meg.

Utdrag
Men det virker som om du ikke har en omsorg for deg selv? Du bruker ormesekk som en metafor for deg selv. Det virker som om du mener at du selv ikke fortjener godt, du nedvurderer deg selv. Hvorfor gjør du det, Dorothea? Du skriver at du ønsker at Gud skal være god med kongen, la ham leve mange år, til han mett av verden går, gi ham her all fryd og fred, siden evig salighet.

Fortjener ikke også du kjærlighet og lykke her på jorda? Jeg har forstått at du har opplevd store tap og tragedier, og at dette har slukket livsgleden i deg. Det er som om du bare venter på at det neste livet skal komme.

Til konfirmasjonen min fikk jeg en bok fylt med gode ord fra Gud. Herren snakker med oss hver dag, om vi bare tar oss tid å lytte er han der, klar for å ta i mot kjærlighet og gi kjærlighet. Sarah Young, forfatterinnen av boka, har lyttet på hva Gud har å formidle.

Boka er fylt med 365 fine oppmuntringer fra Herren, en oppmuntring for hver dag i året.

En av oppmuntringene fra Gud har jeg lyst å inkludere, den går slik:

”Livet er Min gave til deg – nyt det! Jeg kom til denne verden for å gi deg muligheten til å leve livet til det fulle, ikke bare så vidt holdet det ut. Jeg kom for å ta bort syndene dine, for å være lyset som veileder deg og for å gi deg Min ubetingede kjærlighet.

Jeg vil gjerne at hver eneste dag skal være en sann glede mens du lever i Mitt nærvær og oppdager velsignelsene Mine. Ja, problemer vil dukke opp, og ja noen dager blir vanskelige. Men velg å se etter regnbuen når regnet kommer. Velg å nyte livet, og la verden få øye på Meg gjennom gleden din!”.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå