Jeg elsker deg | Analyse | 5 i karakter

Innledning
Novella «Jeg elsker deg» er skrevet av Morten Sangvik. Han ble født i 1973, og er tidligere hundekjører og bombehundfører.

Denne novella er hentet ut fra novellesamlingen «To ubesvarte anrop», som ble utgitt i 2004. Alle novellene går ut på at vi møter menneskeskjebner som er så fæle at de kan være vanskelige å ta innover seg.

Ingvard Ambjørnsen mener boka vil bli både lovprist og avskydd. Ut ifra dette mener jeg det er fordi teksten kan treffe mange mennesker som har rusproblemer. Temaet omhandler også et kjærestepar. Temaet er derfor rusavhengighet og kjærlighet

Utdrag
Den er også skrevet i 1. persons synsvinkel, som er personal. Dette får vite allerede i overskriften som sier; «JEG elsker deg». Teksten starter in medias res, som gjør at vi kommer rett inn i handlingen.

Forfatteren får sagt mye med få ord. Han bruker korte setninger, men skriver nøyaktig det som skjer. Novella består også av mye indre monolog, som gjør det lettere for leseren å forstå hovedpersonens tankegang.

Tempoet i teksten er rask. Handlingen varer bare noen minutter, men alle skildringene gjør den lenger.

Teksten inneholder kun to personer. Det er jeg-personen og kjæresten. Det står ikke noe om at hovedpersonen er en gutt, men jeg får inntrykk av det.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå