Isklar | Markedsføring Eksamen

Innledning
Isklar er et varemerke for norsk naturlig mineralvann, tappet på flaske. Isklar ble dannet i 2005 og hadde som mål å bli stor på det internasjonale markedet for flaskevann.

Vannet hentes fra en kilde som ligger under Folgefonna Hordaland. I 2011 gikk selskapet konkurs, men nå har Tine og det engelske selskapet United Bakeries inngått en avtale om å markedsføre og distribuere Isklar.

Jeg skal også foreslå strategier for hvordan Isklar kan bygge opp merkevaren videre. Isklar er inne i en bransje med veldig hard konkurranse, selskapet har allerede gått konkurs én gang.

Allikevel har Tine og United Bakeries valgt å kjøpe opp merket. Dette viser at disse to har stor tro på merkevaren som selskapet Isklar tidligere har skapt.

I Norge har Isklar, hovedsakelig, blitt stasjonert rundt om i enkelte butikker på Østlandet. I England har produktet gjort det svært bra, selv om det ikke var nok for å unngå konkurs.

Det at merket allerede er blitt stor i England, er nok en av hovedgrunnene til at United Bakeries velger å satse på produktet.

Innholdsfortegnelse
Merkevarebygging
Merkeelementer
Det Isklar gjør for å profilere/bygge opp denne merkevaren
Kommunikasjonskanalen

Analyse av Isklars arbeid med merkevarebygging
- Sterke sider
- Svake sider
- Muligheter
- Trusler
- For å bygge opp merkevaren videre

Kulturelle og sosiale tilhørighet for kjøps atferd
- Kulturell:
- Sosiale:

Utdrag
Svake sider Inn i mot navnet Isklar benytter seg av, er det særlig en faktor som anses som svært negativt; det er et norsk navn. På den ene siden gir Isklar svært tydelige assosiasjoner til nordmenn/potensielle norske kunder.

Ser vi ut i verden, som er et sted hvor Isklar satser svær hardt både markedsføringsmessig, men også i forhold til salg, vil potensielle kunder møte et tomt, norsk navn som kun gir dem assosiasjoner til noe Uspesifisert norsk.

PÅ denne måten kan navnet Isklar ikke benyttes i en internasjonal markedsføringskampanje, dersom merkeelementet navn står i sentrum.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå