‘Homoterapi’ | Analyse | 6 i karakter

Innledning
Nettserien Homoterapi, som kom ut i 2019 på VGTV, ga Norges befolkning innsikt i hvordan flere religiøse miljøer og grupper i Norge, har utført forsøk på konvertering av homofile i deres trossamfunn.

Den dokumentariske serien skapte store reaksjoner, og det siste året har homoterapi vært et svært omdiskutert tema både i politikken og i media.

Noen mener at denne formen for terapi bør forbys, mens andre mener at den burde være lovlig. For er det egentlig så farlig å la religiøse ledere hjelpe deg med å endre legningen din? Og vil et forbud faktisk skape endring?

Homoterapi, også kalt konverteringsterapi, går i all hovedsak ut på forsøke å endre en persons seksuelle legning.

Denne typen terapi kan utarbeides på flere måter, fysisk og psykisk, gjennom blant annet konverteringsleirer, samtaler og gudstjenester, og demonutdrivelse.

Utdrag
Da Morten Hegseth møtte den tidligere homobehandleren Ulf Lindman, kunne Lindman fortelle at han har mistet tellingen på hvor mange han har vært i kontakt med som i etterkant har tatt selvmord, som følger av den omtalte konverteringsterapien.

Lindman har i flere år reist verden rundt for å advare folk mot homoterapi, og mener at denne typen terapi er farlig fordi seksualitet i stor grad handler om identitet, og at det er skadelig å få høre at man kun blir akseptert dersom man er noe man egentlig ikke er.

Konverteringsterapien skjer ikke utelukkende i menigheter og organisasjoner, men også på hjemmebane.

I Homoterapi får vi også høre om da Brian, som vokste opp i en svært religiøs muslimsk familie, kom ut som homofil.

Dette resulterte i det han omtaler som psykisk terror i over et år, før personer fra familiens religiøse miljø tok saken i egne hender, og iverksatte fysiske tiltak.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå