Hjerne Prosjekt – Lillehjernen | Naturfag

Innledning
Hvor mye vet du egentlig om din egen hjerne? Har du noen gang tenkt på hjernen som et team med fire intelligente medlemmer? Hvor lagrer vi informasjonen? Hjernen er delt opp i fire deler der hvor hver part har ulike oppgaver, men samtidig er de også avhengige av å jobbe sammen.

De fleste tenker på hjernen som en hel eller to deler, lillehjernen og store hjernen. Storhjernen har oppgaver som dreier seg om organene og sansene i kroppen, mens lillehjernen styrer langsiktig informasjon og utvikler strategier for mønstre.

Men for kunnskaps inntaket er det lillehjernen som har den viktigste oppgaven, og derfor er det den muskelen som er viktigst å styrke for læringen.

Utdrag
Det kan være slitsomt for hjernen å lære hvis du overbelaster den med signaler, derfor er det viktig å lære på en effektiv og balansert måte. For å lære på denne måten bør du finne dine egne metoder å lære på, for alle mennesker er ikke skapt likt og funksjonerer derfor ikke på samme måte.

Det er grunnen til at du bør finne det som passer deg best og gjør din læring mer effektiv. Koblingen mellom nervene er der læringen skjer. Koblingen er en kje-miskreaksjon som sender sterke signaler og aktiverer nerveceller.

Lillehjernen har en utrolig viktig rolle for kroppens fysiske og psykiske helse, på grunn av den store innvirkningen den har. Lillehjernen kan ikke gjøre om informasjon til handling direkte og derfor kommuniserer den med storhjernen.

Cerebellum har funksjonen til å observere, vurdere og løse, derfor oppstår lillehjernen som en meget stor lagringsplass. For at informasjon skal brukes fysisk må lillehjernen sende informasjon til storhjernen og går rett til nervene som får bevegelsen gjort.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå