Innholdsfortegnelse
- Treningsstatus, S.3
- Konkret målsetting, S.4
- Øktplan, S.4-5
- Egenvurdering, S.6
- Vurdering av trening for musikkutøvelse, S.7
- Kilder, S.7-8

Utdrag
Treningsstatus
For min del har treningen gått ganske opp og ned. Jeg har aldri vært en veldig sportsaktiv person, men jeg har aldri hatt noe imot det.

Jeg prøver å holde det oppe, og har aldri følt meg ekstremt lat eller lei når det kommer til å trene. Jeg vil si at jeg trener litt under gjennomsnittet til det som er normalen.

Motivasjonen min til å trene har også vært ganske opp og ned, men når jeg først har bestemt meg for å trene, så er motivasjonen for å gjøre mitt beste ganske høy.

Mitt hovedinstrument er trommer, og for en trommis er utholdenhet det viktigste. Det er essensielt med teknikk i trommer, for å unngå langvarige skader som senebetennelser.

En måte å forebygge for dette er styrketrening i ben og armer, siden det vil hjelpe både for utholdenhet og styrke i slagene.

En annen ting som er viktig for en trommis er ryggstilling, for det er normalt å ende opp med krokrygg. En måte å hjelpe med dette er å fokusere på kjernemuskulaturen.

Konkret målsetting
Mitt mål er hovedsakelig å styrke musklene.

Jeg skal prøve å øke min generelle kroppsstyrke, siden det er viktig med hele kroppen når det kommer til trommespill.

Samtidig, så må jeg si at det viktigste området å styrke må være armene. Derfor vil jeg prøve å øke hvor mange ganger jeg klarer å heve en vekt som er tyngre enn jeg vanligvis bruker.

Jeg bruker vanligvis å trene med vekter på 6kg, så jeg vil gå opp til 8kg. Jeg har i bare pleid å klare 4-5 ganger på rad, men mitt mål er å prøve å doble dette, til 10.

Jeg tok øvelsen den første treningsøkten. Da klarte jeg å løfte vekten 6 ganger uten å stoppe. Mye av den videre treningen gikk ut på armene for å prøve å styrke de så mye som mulig. Det hadde ganske god framgang etter hver økt.