Innholdsfortegnelse
Sminkør
Negle Designer
Maskør
Masasjeterapaut

Utdrag
Som sminkør legger du på sminke på kundar. Setter på hår på skodespelarar, modellar, artistar eller andre som ønskjer det. Arbeidsdagen vil variera avhengig av kor du jobbar.

Vanlege arbeidsoppgåver for ein sminkør er, sminke til fotoshoots, brudesminke, sminking ved tv-opptak, filminnspeling eller teater.

Dei samarbeida tett med regissørar, skodespelarar, artistar og fotografar. Som sminkør burde du ver kreativ og nøyaktig, takle ulike typar menneska, og ha gode samarbeidsevna.

Du bør takle tidspress og lange arbeidsdagar bra. Det er ingen formelle utdanningskrav for å kalle seg sminkør.

Mange sminkørar har tatt kurs av ulik varigheit. I videregående opplæring kan du utdanne deg til maskør og parykkmaker.

Negle Designer
Som hudpleier kan du og jobbe som negle Designer. Som negle Designer jobbar du med det meste som har med negler å gjera.

Vanlege arbeidsoppgåver for ein negle Designer er, stell og pleia av naturnagl, stell og pleia av hende, forsterking av naturnagl, forlenging av naturnagl, dekorering av negler.

Negledesigneren kan nytta fleire ulike kunstmateriale for å forsterka og forlenga den naturlege naglen. Materiala har ulike eigenskapar, og krev at du meistrar ulike teknikkar.

Dei vanlegaste er væske og pulver (akryl), UV-gelé og dessutan resin og pulver dette yrket jobbar du med kjemikalium, og du må ha kunnskapar om korleis du handterer desse kjemikalia. Kvar jobbar negledesignere.

Som negle Designer jobbar du i ein reindyrka neglesalong eller i ein kombinert velværesalong, frisørsalong eller spa.

Du kan velja mellom å starta din eigen salong som sjølvstendig næringsdrivande, prøva å bli tilsett i ein salong eller leie deg inn i ein allereie etablert salong.

Maskør
Som maskør- og parykkmakar gir du rollefigurar eit bestemt uttrykk ved hjelp av masker, hår og sminka.

Arbeidsoppgåvene omfattar både handverksmessige og kunstnariske oppgåver.