Innledning
Diktet Norges skål skrevet av Johan Nordahl Brun og utgitt i 1784, er en norskpatriotisk drikkevise.

Teksten Dale of Norway er en reklame for ullgensere, og er utgitt i 2013. Begge tekstene har motiv som peker mot nasjonalromantikken.

På 1700-tallet var Norge i union med Danmark og styrt av dansk regjering. Sent på 1700-tallet og tidlig på 1800-tallet var litteraturen preget av nasjonalromantikken.

Politisk frihet ble en mer og mer utbredt idé blant nordmenn, og drømmer om selvstendighet var diskutert blant den yngre generasjonen av diktere.

I København hadde en gruppe norske studenter dannet Norske Selskab, hvor de snakket og skrev om norske motiver.

Johan Brun var med i studentlaget Norske Selskab, og i 1771 skrev han diktet Norges skål.

I diktet oppfordrer Brun til opprør gjennom uttrykk som blant annet «bryte lenker, bånd og tvang», derfor ble drikkevisen oppfattet som svært norskpatriotisk og opprørsk mot den danske kongemakten.

Utdrag
Dale of Norway vil appellere til ulike mennesker, ikke bare norske, ved å bruke engelsk skrift.

På den måten gjør de seg forstått av flere folk, som kanskje vil kjøpe noe typisk norsk, som for eksempel, en strikkegenser.

Den vil selvfølgelig også appellere til norske kunder, ved at omtrent alle nordmenn har en strikkegenser og at det er typisk norsk å stå på ski.

Ved å bruke norske motiver som ski og snø, skapes det en patosappell. Valget av modeller er også gjort med omhu.

Petter Northug og Therese Johaug er viktige representanter for den mest populære vintersporten i Norge, og sporten nordmenn utmerker seg i internasjonalt. De får dermed en solid etos når de skal selge vinterklær.

Gjennom dem får reklamen troverdighet og de bygger opp tillitten til publikum.

Diktet Norges skål og reklamen for ullgensere av Dale of Norway tilhører to ulike sjangrer.

Likevel, temaene i de to vedleggene ser ut til å være det samme: nordmenn er ustoppelige, tapre og stolte. Dette budskapet formidler de gjennom ulike virkemidler.

Norges skål er et tradisjonelt strofisk dikt som er lett å huske, og som har som mål å oppfordre til opprør.

Reklamen av Dale of Norway fremstiller et bilde av hva ekte nordmenn ser ut som, og har som mål å selge ullgensere til både utenlandske og norske folk.