Realisme og naturalisme samanlikning i den realisme perioden

Innledning
Realisme er en litterære periode mellom 1850 – 1890 kor forfattarane og dikter byrja å bruke eit virkelighetsnært språk og meir detaljerte beskrivelser for at å få lesaren til å kjenne seg igjen kva som forgår i teksten.

Realisme perioden har to viktige og hovud kategoriar som liknar på kvarandre på mange måtar og har også mange ulike skapar, og dei er realisme som en måte å skrive på og vi har også den skrive måten fortsett, og så var den andre skrive måten naturalisme.

Utdrag
Ein annan likskap mellom naturalisme og realisme var skjønnlitterær. Både naturalistar og realistar var veldig opptatte med romanar og noveller og det var ein stor forandring i heile litteratur historia, for det var dikt som var ganske typisk i andre periodar.

Derfor var det så vanskeleg for enkle folk å tolke dikt, men den revolusjonen gjorda det lettar for enkle folk å oppfatte litteraturen.

Naturalistane og realismane likna mykje på kvarandre i å bruke verkemidlar. Me kan sjå både Amalie og Alexander har bruka kontrast på rett og slett same måte.

Og så brukte dei språkmåten som bevise klasseskilnader . Det var hundrevis eksemplar i begge tekstane som disse « fattig jenta og strek man», « reven og harren», «politiet snakkemåten og dama som snakka veldig usivilisert og dialektisk» osv.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå