Påvisning av stivelse i matvarer | Naturfagsrapport

Innhold
Hensikt
Utstyr
Teori
Arbeidsbeskrivelse
Resultat
Konklusjon

Utdrag
Utstyr:
Utstyret vi trengte til forsøket var 9 små reagensglass, etiketter, stativ, melis, laktose, melk, glukose, hvetemel, potetmel, potet, stivelse, riskorn, dråpeteller, jodløsning, vann og små plastskjeer.

Teori:
Vi kan dele karbohydrater inn i sakkarider, disse kaller vi monosakkarider, disakkarider og polysakkarider. Monosakkarider har en ring og eksempler på monosakkarider kan være glukose og fruktose.

Disakkarider har to ringer og eksempler på disakkarider kan være farin, sukker som vi bruker hjemme når vi for eksempel baker og laktose som er melkesukker. Polysakkarider består av mange ringer og eksempler på polysakkarider er stivelse og cellulose.

Få gratis tilgang til oppgaven

Last opp en av dine egne oppgaver og få tilgang til denne. Det tar bare 2 minutter