Energi i peanøtter | Naturfagsrapport

Innholdsfortegnelse
Hensikt
Utstyr
Teori
Arbeidsbeskrivelse
Resultater
Konklusjon

Utdrag
Før vi begynte monteringen av utstyret tok vi på oss labbfrakk og vernebriller.

Deretter fant vi frem alt utstyret vi skulle trenge til forsøket. Vi begynte med å sette opp stativet med klemme, og satte et stort reagensglass oppi klemmen.

En fra gruppen målte opp den nøyaktige vekten på peanøtten og vi noterte den deretter ned. Vi brukte en målesylinder til å måle opp 25 ml vann og helte det opp i reagensrøret vårt.

Vi satte termometeret i reagensglasset, sjekket temperaturen og skrev ned starttemperaturen. Deretter plasserte vi trefoten med et trådnett rett under reagensglasset. Peanøtten la vi helt på kanten av trådnettet hvor det ikke var varmefast belegg. Vi justerte reagensglasset slik at det var en klaring på cirka 1-2 centimeter mellom peanøtten og reagensglasset.

Vi satte gassbrenneren under trådnettet, startet gassen og tente på en fyrstikk for å tenne på gassen. Flammen gikk opp til peanøtten som resulterte i at peanøtten begynte å brenne, og vi trakk deretter vekk gassbrenneren og skrudde av gassen.

Vi fulgte med temperaturen på peanøtten helt til den var brent helt opp. Deretter skrev vi ned sluttemperaturen og trakk fra starttemperaturen for å få det riktige svaret.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå