Osmose i rødløk rapport | 5 i karakter

Innholdsfortegnelse
Hensikt/mål
Teori
Hypotese
Utstyr
Fremgangsmåte
Diskusjon
Resultat:
Konklusjon
Osmose i dagliglivet
• Finn ut og forklar hvilken konserverings metode brukes ved produksjon av
f. eks pinnekjøtt og klippfisk
• Gi en faglig forklaring hva som skjer med vanninnholdet muskelcellene?
Når vi skal forberede matretter av det konserverte kjøttet, må det «vannes ut»
• Gi en faglig forklaring på hva skjer i muskelcellene i forbind med denne prosessen?

Utdrag
Hensikten med dette forsøket er å undersøke hvordan osmose forekommer i en rødløk ved å se og undersøke hva som skjer med cellenes volum og farge ved tilsetting av en saltløsning (NaCl)

---

I dette forsøket skjer det en osmose der NaCl løsningen går gjennom en semipermeabel hinne. Dette er da passiv transport som klarer seg uten noe energi.

Grunnen til dette er at osmose er bevegelse av vannmolekyler. Løsningen blir da transportert fra høyest vannkonsentrasjon til lavest vannkonsentrasjon.

Altså fra utenfor hinnen og inn til hinnen. Dette gjør at vannkonsentrasjonen øker og da øker også volumet.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå