Blodtyppe | Rapport | 6 i karakter

Innholdsfortegnelse
0.0Forsiden 1
1.0 Hovedsiden 2
- 1.1 Hensikt 2
- 1.2 Teori 2
- 1.3 Utstyr 3
- 1.2 Fremgangsmåte 3
2.0 Resultater og konklusjon 2

Utdrag
Vi kan kort si at blodtype er arvelige egenskaper. Disse er som regel knyttet til de blodlegemene overflate. Molekylene (eller antigenene som er sammensatte av forskjellige bestander) som ligger på overplaten kan variere fra menneske til et annet.

F.eks. de som er har blodtype A har som regel antistoff mot blodtype B, og omvendt. Altså, personer som har blodtype B har antistoffer mot blodtype A.

En an forskjell er at personene som har blodtype både AB har f.eks. da ikke antistoffer mot A eller B. Siste og ikke minst at personene som har blodtype 0 har antistoffer både mot A og B. Derfor bi kan godt si at motsatsen til antigen er et antistoff.

Men, hva er egentlig da et antistoffer. Kort kan vi si også at antistoffer er proteiner som kroppen vår kan lage for å f.eks. bekjempe blant annet mot infeksjoner.

Vi alle mennesker har en immunsystemet som er konstruert for å kunne f.eks. angripe enhver mikrobe som vil komme inn i kroppen vår.

Så, når disse antigenene kommer i kroppen vår, og når de dekker i blodet vårt, så vil kroppen vår da lage antistoffer. Antigenene kan være f.eks. virus eller blodlegemer med fremmede blodtyper.

Det som gjøre forskjellene i de fire typene (altså, A, B, AB og 0) er varianter av bestemte karbohydratkjeder i membranen på overflaten av de røde blodcellene.

Så, hvert menneske har da antistoffer mot de variantene som det ikke har selv, siden kjedene fungerer som antigene hos mennesker med andre kjedevarianter.

F.eks. personene som har blodtype A, kan ha både AA og A0 og dermed er den anti mot blodtype B. Personene med blodtype B kan enten har BB eller B0 og dermed er den anti mot blodtype A.

Og hvis du har AB så kan du ha ingen anti. Mens, da dersom du skal ha 0, så både begge av genene dine inneholde 00. Det er fordi A og B er dominerende, mens 0 er recessivt. ‘

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå