Nyttårstale fra en som lytter | Analyse

Innledning
«Nyttårstale fra en som lytter» er et innlegg, skrevet som en nyttårstale av Leo Ajkic på nyttårsaften 2018.

I dette kroniske innlegget skriver Ajkic om hvor dårlige lyttere folk flest er, og hvordan alle vil høre sin egen stemme.

Leo Ajkic er en norsk programleder for radio og TV, og er en journalist i NRK. Ajkic startet med TV i 2007 da han lagde to sesonger av serien «Kåk, gate og THC-effekten.

» I januar og februar 2017 var han programleder for serien «Flukt», hvor han gav innblikk i hverdagen til dem som flykter.

Utdrag
I innlegget «Nyttårstale fra en som lytter» virker det ikke som om Ajkic henvender seg til en bestemt folkegruppe eller alder, men han snakker til alle og enhver.

Alle kan ha problemer med å lytte av og til, og skrive en kommentar på internett uten å tenke seg om. Når Ajkic bruker ord som «folkens», får man ikke noe inntrykk at han skriver til en folkegruppe i en bestemt alder.

Likevel er det antakeligvis den yngre generasjonen som er mer aktive på internett, siden det er den generasjonen som er vokst opp med det.

Derfor kan man tenke seg at Ajkic retter seg til yngre generasjoner. I tillegg er det de yngre som har en mulighet til å løse problemene som Ajkic tar opp.

Tekstens kairos, preger innholdet i teksten og er ganske betydelig. I teksten henviser Ajkic til hvor dårlig folk er til å lytte og alt det som uroer oss, blant annet terror.

Terrorangrep hører man mye om i dag i mediene og i samfunnet, som for eksempel terror angrepet som skjedde i paris for noen år tilbake.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå