‘Naar jeg mine feyl vil skue’ | Analyse | 6 i karakter

Innledning
Jeg skal presentere salmen naar jeg mine feyl vil skue som er skrevet av Dorothe Engelbredtsdotter i 1678, denne ble skrevet i forbindelse med sjælens-sang offer og dette var den første boka som ble skrevet av en norskfødt forfatter som ble trykket i Norge.

Jeg skal også ta for meg styggen på ryggen som er skrevet av OnkelP og de fjerne slektningene. Denne sangen ble utgitt som en singel og inngår i albumet slekta 2 og er en hybrid av rock og rap.

Innholdsfortegnelse
INNLEDNING
HVEM VAR TEKSTENE MENT FOR?
HANDLING I TEKSTENE
TEGN PÅ FORTID
TEGN PÅ SAMTID
BEKREFTE SAMTID
- SAMMENLIGNING AV INNHOLD
- ULIKHETER
SAMMENLIGNING AV FORM
- LIKHETER
- ULIKHETER
FORMÅL
KULTURHISTORISKE FORSKJELLER OG LIKHETER
- ULIKHETER
LIKHETER
ULIKHETER
KONKLUSJON

Utdrag
Han skriver også «hun skal ikke se meg når jeg er nedfor» og «burde titte ned i løpet av geværet» her kan man forstå at han sliter med psyken og at han muligens vil ta sitt eget liv.

Han sier hun skal ikke se meg når jeg er nedfor, men det at han skriver det i en tekst viser allikevel åpenhet om at han kanskje sliter.

Ifølge en rapport om psykiske lidelser fra 2008 fra folkehelseinstituttet viser den at ca. halvparten av befolkningen rammes av minst en psykisk lidelse i løpet av livet, og at flere nå i dag søker mer hjelp enn før.

Dette tror jeg kan ha en sammenheng med dagens samfunn, allerede fra barna blir født opplever de ulike følelser som sint, trist, glad, lei og lignende.

Med mitt barn fikk jeg beskjed om jeg skulle sette ord på følelsene hennes når hun opplevde dem når hun ikke selv kunne og at jeg skulle bekrefte at det var i orden og føle slik hun gjorde.

Jeg tror vi bekrefter følelsene mer en før og godtar dem. Jeg snakket med oldeforeldrene mine og spurte om de noen gang hadde oppsøkt psykolog, de synes dette var et ukomfortabelt spørsmål og omtalte det som en skam.

Når jeg snakket med foreldrene mine så omtalte de det som en privatsak, men spurte jeg venner snakket de åpent om følelser og hvordan de håndterte det.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå