Innledning
Mongolia er det 19 største landet I verden. Mongolia er en innlandsstat som er ligger mellom kina og Russland.
Siden Mongolia er en innlandstat, så har det også et kontinentalt klima.Mongolia sin hovedstad er Ulan Bator. Ulan Bator har en gjennomsnitts temperatur på-0,7 grader.
Innholdsfortegnelse
- Intro
- Hvordan og hvorfor forandre klimaet seg
- Klima I Mongolia
- Vekstsesong
- Dyr og nomadar
- Jakt og fiske
- Geografien
- Mat
- Ingredienser fyll
- Ingredienser deig
- Fremgangsmåte
Utdrag
Mongolia har et temperert kontinentalt klima. Dette vil si at det er store forskjeller på temperaturen fra sommer og vinter.
Det er veldig kalt om vinteren, mens det er varmt om sommeren.
Andre kjennetegn på kontinentalt klima er: lav fuktighet, lite vind, ikke så mye regn og tørr luft. Klimaet i Mongolia har endret drastisk over de siste 80 årene.
Siden 1940 har Mongolias gjennomsnitts temperatur økt med 2 grader. Dette er mer en dobbelt avresten av verden. Dette har veldig tydelige konsekvenser.
Det er flere og flere dyr som dør på grunnav at somrene blir kortere og tørrere, mens vintrene blir lengere og kaldere.
Resultatene av dette er at livsgrunnlaget til dyrene blir verre.
---
Mongolia består av Gobiørkenen i sør og i nord er det grønt med meste parten av området er dekket av steppe landskap. I sør er det ørkenlandskap.
Det er ikke, så mye som kan dyrkes der, mens i nord er det flere ting som tilpasser seg dette området.
Ting som tilpasser seg klimaet i nord er for eksempel: gran, furu,mongollerk og sibiredelgran skoger.
I steppe området kan du finne urter, som kan spises. Du kan finne traktkantarell, kantarell og steinsopp i gran skogene i Mongolia.
Mat
i Mongolia er det tradisjonelt spist veldig mye kjøtt.
Det er derfor de fleste rettene består mest av det. Det er veldig lite grønnsaker i kostholdet til en person fra Mongolia.
Dette er fordi det blir produsert lite kornprodukter og grønsaker. En nomade fra Mongolia kan gå over 2 måneder uten og spise noen grønnsaker.
Nasjonal drikken til Mongolia er heste melk, mens nasjonal retten dems er Buuz.
Buzz er en type dumplings, bare en mongolsk versjon av det. Det er lite grønnsaker i denne retten, fordi i Mongolia er det dyrere for grønnsaker en fisk.
Legg igjen en kommentar