Bærekraftig ressursutnytting | Geografi | 5 i karakter

Innledning
Hva er bærekraftig ressursutnytting, og hvordan har vi utnyttet dette i Norge? Hvilke konsekvenser har vi fått og står ovenfor av å ikke bruke bærekraftig ressursutnytting?

Norge er et rikt land, noe som fører til at vi bruker alt for mange unødvendige ressurser, alt for fort. Vi kjøper oss nye gjenstander, og elektroniske produkter før det er behov for det.

Vi har store garderober med flere klesplagg enn hva vi får brukt. For å ikke snakke om oljen, som gjør at vi forurenser like mye, og mer enn andre land i verden som er over dobbelt så stor i befolkning og areal.

Utdrag
Det er tiltak vi alle kan gjøre for å opprettholde den bærekraftige utviklingen som å sortere boss, spise mindre kjøtt og være bevisst på vårt eget forbruk og ikke fortsette med å bidra til kast og bruk samfunnet.

Det er ikke bare regjeringen og statslederne som må sette grenser for nasjonene men også enkeltpersoner.

Det er nærmest umulig å utnytte alle ressursene på jorden uten å møte uheldige konsekvenser for våre handlinger. Ved jordens befolkningsvekst, øker også behovet for ressurser.

Når vi driver med rovdrift (skoger som hogges ned ikke sikres gjenvekst, fiskebestander overbeskattes) kan vi si at jorden brukes opp, denne skaden er uopprettelig.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå