Kronikk – Bærekraftig kosthold | 5 i karakter

Innledning
Bærekraftig kosthold er noe som det er blitt mer og mer viktig for mennesker gjennom årene. Folk spiser mindre kjøtt, og mer plantebasert.

Andre spiser heller ikke noe som kjæm i fra dyra (veganer). Men er dette egentlig bra? Det er jo flere vitaminer som kjøttet inneholder som vi trenger.

Utdrag
Kjøtt er en viktig kilde til protein, vitamin A og B og er veldig viktig for inntaket av jern, sink og selen. Mangel på disse kan f.eks. være ved vitamin A vil man få tørre øyne, infeksjoner og problemer med å se i svakt lys (Nattblindhet).

Kjøtt er en viktig kilde for jern, mangel på jern kan føre til at man blir trøttere, blir svimmel og blir lett andpusten ved aktivitet.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå