Innledning
Bærekraftig kosthold er noe som det er blitt mer og mer viktig for mennesker gjennom årene. Folk spiser mindre kjøtt, og mer plantebasert.
Andre spiser heller ikke noe som kjæm i fra dyra (veganer). Men er dette egentlig bra? Det er jo flere vitaminer som kjøttet inneholder som vi trenger.
Utdrag
Kjøtt er en viktig kilde til protein, vitamin A og B og er veldig viktig for inntaket av jern, sink og selen.
Mangel på disse kan f.eks. være ved vitamin A vil man få tørre øyne, infeksjoner og problemer med å se i svakt lys (Nattblindhet).
Kjøtt er en viktig kilde for jern, mangel på jern kan føre til at man blir trøttere, blir svimmel og blir lett andpusten ved aktivitet.
Dette er noen av de mangelsjukdommene man kan få ved å ikke spise kjøtt.
Så for å holde seg frisk og rask er det viktig å spise kjøtt, både fisk og landdyr.
I flere 100 år har vi drevet med dyrehold og produsert vår egen mat.
Dette mye også for å slippe å måtte importere mat fra utlandet hvor dyra blir stappa i antibiotika og andre medisiner.
Her i Norge produserer vi maten og kjøttet vårt helt rent og dyra går ute hele sommeren i motsetning til andre land hvor de står i båser hele livet sitt fra de er små kalver til de blir store slaktedyr.
Legg igjen en kommentar