Kairos | Den retoriske situasjonen | Analyse

Innledning
Kairos: den retoriske situasjonen

Problemet det er snakk om i disse tekstene er da at Norge bare har tatt imot 50 flyktninger av 13000, når de egentlig har godt med plass til flere.

Det avsenderen i teksten «Hvor flott er Soria Moria Luftslott» prøver å overbevise mottakeren om, er at selv om Norge ikke tar imot mer enn 50 flyktninger så trenger det ikke å bety at Norge er grådig eller hjerteløs, men at de er derimot «fornuftige og utviklede mennesker»

I teksten «At Norge skal ta imot 50 flyktninger fra Morialeiren, er ikke nok» så prøver avsenderen å overbevise mottakeren om det stikk motsatte som avsenderen i den første teksten prøver å overbevise mottakeren om.

Her så snakker avsenderen om hvordan 50 ikke er nok når det er snakk om 13000 mennesker som er på flukt etter brannen.

Avsenderen kommer med eksempler som at Sandes kan ta imot 50 eller 100 flyktninger, og at de også kan stille seg sammen med de andre kommunene som sier at de kan ta imot flyktninger.

Den retoriske situasjonen i disse tekstene er jo da snakk om at Norge ikke tar imot mer enn 50 flyktninger av 13000 fra Moria leiren. Det som reguler omstendighetene hva avsender kan si, eller ikke si her er jo da om det er sant/relevant, saklig, osv.

Innholdsfortegnelse
Kairos: den retoriske situasjonen
Referatet
Analysen
-Etos
-Patos
-Logos

Utdrag
Jeg vil si at avsenderne ikke viser til sin egen person når han argumenter, men at de spiller på våre forventinger.

Avsenderen Micheal Sagnes har en posisjon som styremedlem hos partiet Fauske Frp. Det samme har den andre avsenderen Heidi Bjerga, hun er også styremedlem, men hos partiet Sandes SV.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå