Bioteknologi Assistert befruktning | Innleveringsoppgave

Innledning
Assistert befruktning er den ene medisinske bruken av bioteknologi. Den har noen faglige og etiske utfordringer og de skal jeg ta for meg. Det blir født 250 000 barn med hjelp av assistert befruktning hvert år i verden.

En type assistert befruktning er prøverørsbefruktning. Prøverørsbefruktning er når det blir tatt ut ubefruktede egg av kvinnen og sædceller fra mannen så befrukter de egget kunstig og setter det tilbake i kvinnens livmor.

De parene som er infertile blir tilbudt dette. Infertil er når du er befruktningsudyktig. Noen ganger så utvikler det egget seg til et embryo, andre ganger ikke. Prosessen er dyr og kan være skuffende hvis behandlingen ikke funker.

Prøverørsbefruktning blir også tilbudt til eldre kvinner, Inseminasjons behandling som ikke funket og klamydia eller andre infeksjonssykdommer som er ubehandlede og som kan gi blokkerte eggledere hos kvinnen.

Utdrag
Så har vi en annen type for assistert befruktning som er surrogati. Surrogati er at en kvinne bærer frem et barn for noen andre. Så surrogatmoren får eggceller fra kvinnen som vil ha barnet også får hun også sædceller fra den eventuelle faren.

Det blir satt inni livmoren til surrogaten også føder hun frem det barnet til dem. Vi har betalt og ubetalt surrogati. I betalt surrogati så får personen som bringer frem barnet til paret betalt for det hun gjør.

Surrogatmoren må ikke være og er vanligvis ikke en venn/slektning i dette tilfellet. Det kan det være i ubetalt surrogati da. I ubetalt surrogati så er det vanligvis en venn/slektning som bærer frem barnet uten å bli betalt, men kanskje så dekker paret kostnadene for alt under graviditeten.

I Norge så er ikke noen form for surrogati lov. De mener at det kan være farlig for surrogatmoren og at det ikke er ment for barnets beste. De mener vel også at barnet på en måte selges?

For surrogatmoren kan bli betalt og gi barnet til de som ville ha det. En annen grunn til at det ikke er lov er fordi det kan være vanskelig for surrogaten å gi fra seg barnet som hun har bæret i 9 måneder.

Man kan lett bli knyttet til barnet, men derfor så bør de som vil bære fram et barn for noen andre tenke på de konsekvensene. De som velger surrogati pleier å være par som ikke kan få barn selv om må få hjelp eller homofile par.

Alle typer surrogati er likevel lov i land som: India, Ukraina, Russland, Thailand og mange stater i USA.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå