Albertine av Christian Krohg

Innledning
I denne artikkelen vil jeg ha fokus på naturalismen i boken Albertine.

I denne boken spiller miljø og arv en stor rolle for personene, deres utvikling og holdninger. Spesielt for Albertine der det nesten allerede er bestemt at hun skal bli prostituert, selv om hun kjemper imot skjebnen.

Jeg skal ha fokus på tre menn som var med på å utvikle Albertine, både på en dårlig måte og en måte som gjorde henne sterkere og til den personen hun ble. I starten er Albertine en sjenert sypike men utvikler seg til å bli mer sosial, selvsikker og tøffere. Hun går igjennom flere episoder av vold, maktmisbruk og mange følelser som jeg skal skrive om i denne artikkelen.

Utdrag
Helgesen ønsker å være hyggelig mot Albertine og hjelpe henne. Han er en svært fin herre fra borgerskapet og han har fine klær.

Han er tiltrukket av Albertines skjønnhet og mener at hun er så pen at hun kan gifte seg med en mann som er velstående. Han vil vise henne hvordan en fin dame holder under armen, snakker pent og oppfører seg siden hun har mye å lære, og hun ønsker å ta til seg all hjelpen hun kan få.

Han representerer borgerskapets emosjonelle hegemoni, og han ønsker at hun skal få de riktige manerene og etikette, og hvordan man viser eller undertrykker følelser.

Hun liker han, men hun er sikker på at han ikke vil gifte seg med henne på grunn av hennes klassetilhørighet. Han har ikke så mye penger selv så han må nok heller gifte seg med frøken Møller som er velstående. Han avslutter forholdet med Albertine fordi folk har begynt å snakke.

Han utrykker at han lenger ikke har kognitiv kontroll over følelsene sine for Albertine og følelsene for frøken Møller er mer intensjonalt styrt. Han har stor makt over henne, både emosjonelt og sosialt, han har også stor mulighet til å påvirke hennes følelsesmønster, handlingsmønster og oppfatninger av verden.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå