Sangen om den røde rubin og Smartie | Eksamen

Innholdsfortegnelse
DEL A: Kortsvarsoppgave:
DEL 2: Langsvarsoppgave: oppgave 4.

Utdrag
Romanutdraget «Sangen om den røde rubin» skrevet av Agnar Mykle, utgitt 1956. utdraget handler om en gutt som heter Ask og jenter som sitter i en park. Den unge mannen har planer om jenta og tanker om å spørre om dem skal gå ut sammen.

«Ordene blir hengene i luften, hjertet begynner å dunke i ham, en ulidelig angst overfaller ham ...» disse vise oss direkte adgang på Asks tanker. Han er nervøs og viser til hans indre liv påvirkes av situasjonen.

«Han vet ikke om» gjentakelsen består i to setninger rett etter hverandre. Gjentakelsen skaper rytme og tolkes som om Asks bankende hjerte og nervøsitet.

---

Novella handler om en jente som har sett en hund med kvitt pels og hunden var akkurat type hund hun ønsker seg. I nærheten hadde de en park de folk pleier å luften hundene sine. Han hadde også plane om å skaffe seg en hund.

Det ser ut som at det var på tide å ta fingeren ut og gjøre noe med det. De undersøker rasen og fikk svar at hunderrasen er svært populær at det kan ta svært langt tid og få tak i en slik hund.

Det konkrete innholdet eller motivet i denne novellen, vil jeg si forhold mellom ho og hunden Smartie, hund ho var ute etter en stund og Smartie var hunden som havna for dem.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå