Prøve i kirkehistorie | Historie

Innledning
Kristendommen, slik vi kjenner den i dag, er en stor religion. Den største faktisk. Og den vokser bare mer og mer for hver dag som går. Men hvordan var kristendommen helt i begynnelsen.

Kristendommen ble sett på som en jødisk sekt. En «liten» gruppe med mennesker som kom sammen for å tilbe Israels Gud. Men som i «alle» organisasjoner eller grupper så skapes det splittelser pga folk er uenige om forskjellige ting. Så i denne jødiske sekten kom disse splittelser tidlig. Urkirken ble splittet i tre retninger; Jødisk-kristen retning, Den paulinistiske retning og Den gnostiske retningen.

Utdrag
Senteret for kirken, i denne «ekten, var menigheten i Jerusalem. Medlemmene i denne sekten ble oppfattet som en minimal sekt som hadde som mål å fornye jødedommen. Medlemmene i menigheten var selvbevisste. De fleste var jøder, og de levde i hovedsak etter den jødiske etikken.

Splittelsen og konflikten mellom jødene ble verre og disse konfliktene fulgte kirken igjennom det første århundre. (dette kan man lese om i Apg, 11:1-16).

Misjon gjorde slik at kristendommen spredte seg mye fortere. Etter som at misjonen var så vellykket så var det noen som ble skeptiske fordi denne «sekten» var på vei til å bli så stor at den kunne bli en religion. Detter førte til forfølgelse.

Folk måtte gjøre en stopper for denne pågangen til de kristne, så de ble forfulgt. Det var en ytre og en indre strid i kirken. De kristne nektet å være med på andre religiøse arrangement.

Kirken startet med «opprør», de ville ikke tilbe keiseren, også gikk de i demonstrasjoner fordi de ikke ville bøye seg for statens vilje. Det spredte seg rykter om at disse kristne drakk blod og spiste menneskekjøtt

(nattverd). Siden kristendommen ble sett ned på av andre, så var det lett å skylde på de om det skjedde noe i samfunnet. Alt dette gjorde til at folk ble mer og mer skeptisk til religionen, så de ble forfulgt.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå