Og midt på natten våknet jeg. Lamslått av… | Analyse

Innholdsfortegnelse
Opgave 1
Boka opererer med en åpen slutt – vil jeg-personen resignere eller frigjøre seg? (Kap. 300: “Og midt på natten våknet jeg. Lamslått av tanken på at den eneste i verden som skal leve livet mitt er meg.” Hvilken alternativ slutt har filmen valgt? Hva er det i filmen som bygger opp mot og sannsynliggjør denne “nye” slutten?

Utdrag
Boka slutter med at jeg-personen og Marianne flytter sammen og det virker ut som at det forblir slik. Allikevel har vi denne siste frasen i boka, “Og midt på natten våknet jeg.

Lamslått av tanken på at den eneste i verden som skal leve livet mitt er meg.” som skaper en interesse i leseren i etterkant hvor man må se for seg i etterkant om han faktisk resignerer altså gir opp og blir med Marianne eller faktisk frigjører seg fra dette nokså usunne forholdet, og tar opp jakten på kjærligheten et annet sted.

Jeg-personen og Marianne finner hver sine “partnere”, i gåsetegn mot slutten av historien. Jeg-personen har en affære med Lollik, men i utgangspunktet bare for å prøve og bevise overfor Marianne at han også kan ta initiativ for det er jo Marianne han bryr seg om. Marianne flyttet utpå en øy hvor hun først holder hemmelig et forhold med en ørnebiolog, ved navn Tor.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå