Mannen som skulle stelle hjemme | 5 i karakter

Innledning
Teksten om «Mannen som skulle stelle hjemme» er et folkeeventyr hentet fra P. Chr. Asbjørn og Jørgen Moe. Forfatteren sitt mål er å forme et bilde av tradisjonell norsk kultur, nordmenn og typisk norsk på 1800 tallet.

Først av alt så foregår historien i et norsk bondemiljø på 1800 tallet, det snakkes om øl, torvtak, kuer og laging av smør.

Alle disse trekkene tematiserer at bondemiljø er et av de fleste trekkene. I teksten så sies det ikke direkte at mannen og kjerrina bor på en bondegård, men man kan lett se det ved beskrivingen ev hva de gjør og hvor de gjør det.

Innholdsfortegnelse
Del A kortsvarsoppgave
Del B Langsvarsoppgave/ Oppgave 4

Utdrag
Nasjon og identitet:

Maleriet «de ensomme gamle» ble gitt ut i 1849, hentet fra nettsiden til nasjonalmuseet. I denne oppgaven skal jeg reflektere og tolket maleriet, i tillegg til dette skal jeg vise hvilken elementer som er brukt og grunnen til motivet.

Maleriets hovedsyn er nasjon, dette viser kunstreen frem ved to menn som sitter alene der den ene leser.

Overskriften til maleriet er «de ensomme gamle» Dette kan være en indikasjon til Ivar Aasen og Knut Knutsen, de er en stor del av vår nasjon og identitet, men også som to ensomme menn som kun kjempet for landet sitt.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå