Krig | Oppgave | 5 i karakter

  1. Det er flere årsaker til krig, men i bunn og grunn så er det egentlig bare makt/ rettigheter. Land går ikke til krig lenger på måfå da disse årsakene ikke lenger virker gode nok til å starte en krig.

De vanligste årsakene til å starte kriger er religion, landområder, merkantilisme og proteksjonisme. Borgerkriger er mer populært i denne tidsalder da kontakt mellom byer og meningsfeller er enklere å oppnå spesielt hvis regime over deg trykker en bestemt folkegruppe/ er et diktatur.

Effekten av at kommunikasjon over hundrevis av kilometer har blitt enklere er det at misnøye og planer om å stoppe det som skaper misnøyen sprer seg kjappere. Dette var veldig tydelig under den arabiske vår.

Innholdsfortegnelse
Årsakene som ligger til grunn i palestinia-israel konflikten er hovedsakelig det faktum at etter den ande verdenskrig hvor over 6 millioner jøder måtte bøte med livet gikk det opp for stormaktene at jødene måtte få sitt eget land.

Da Storbritania allerede trakk seg ut av Palestinia hjalp til å få dem til å innse at det kunne være et land for dem og dermed ble Israel opprettet.

Dette kunne ikke de arabiske landene ha noe av så de sendte seksarmeer for å drive israel på sjøen og drepe alle jødene. Da israelittene kjempet for sinn overlevelse klarte de å mobilisere fullt og slo tilslutt ut araberne.

Plutselig var det kommet en panarabisk identitet i det å hate Israel. Araberlandene og Israel har siden kommet i flere kamper, hovedsakliog seksdagers krigen i 1967 og yom kippurkrigen i 1972.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå