Jeg liker ikke regn | Toms Diner | Analyse

Novellen er basert på sangteksten «Tom’s diner» av Suzanne Vega.

Innledning
Det klinger i en liten bjelle idet jeg åpner døren og trer inn i kaféen. Kaféen er lun og varm. Servitøren bak disken gløtter opp på meg i et par sekunder før han fortsetter å tørke et kaffekrus med en fille. Jeg går bort til disken og bestiller en kopp kaffe.

Servitøren setter kruset han har i hånden på disken, og skrur på kaffekokeren. Mens jeg venter på kaffen, ser jeg ut av vinduet. Det regner. Bilene kjører søvnig forbi kaféen. Jeg lurer på hvor de skal – hvor de har vært.

Utdrag
Servitøren har akkurat helt litt kaffe i kruset da en skikkelse utenfor fanger oppmerksomheten hans. En høy dame med langt, lyst hår står plutselig i døråpningen og rister regndråper av paraplyen sin.

Servitøren gir henne et stort smil og ønsker henne velkommen. Jeg overser dem og stirrer ned i det halvtomme kaffekruset mitt. Jeg prøver å be om litt mer kaffe, men det er som om han ikke hører meg.

Isteden heller jeg litt melk i kaffen og trekker meg tilbake - finner et bord som er gjemt innerst i hjørnet av kaféen.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå