Iskald | Agnes Lovise Matre | Analyse

Iskald Agnes Lovise Matre Analyse Norsk

Innledning
Boken, Iskald ble utgitt i 2019 og er en norsk krim roman skrevet av forfatteren, Agnes Lovise Matre. Den 53 år gamle krimforfatteren har skrevet flere bøker som, Skinnet bedrar og Kledd naken. Matre jobber også som lærer ved privatgymnaset Sonans i Haugesund.

Den norske krimromanen forteller oss etterforsknings forløpet i forsvinningssaken som tok sted under triatlon løpet i Norheimsund. Bengt Alsaker som er en av hovedpersonene i boken er lensmann i Norheimsund og er en sentral person i historien da han i tillegg til å delta i Norseman (triathlon løpet) var en av de viktigste etterforskerne i søket etter å finne morderen til den drepte.

Sammen med lensmann, Alsaker, inneholder boken et bredt persongalleri. man blir kjent med personer som, Børge (matros på båten/ ferjen som fraktet triatlonutøverne), Oddvar (barndomskompis til Kjepso), Lerke (sammen med lensmann Alsaker). Handlingen strekker seg over drøye to uker, fra lørdag 6. august kl.05.00 til mandag 22. august (totalt 16 dager).

Utdrag
Politiet reiser ut til Huset til Grethe. På dette tidspunktet har politiet ingen mistanker rettet mot hun og det er ingen som tror at hun kan være den som står bak drapet. Lensmann Alsaker får tilsendt bilder på mobilen sin av Grethe som står under treet og “venter” på Kjepso under Norseman.

Da skjønner lensmannen at Grethe vår mer innblandet enn han først trodde. Grethe ser bildet og skjønner at hun er tatt. Lensmannen skjønner fort at Grethe ikke er på tur for å besøke søsteren sin datter på psykiatrisk, men at hun heller prøver å rømme.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå