‘Vildanden’ | Analyse | 6 i karakter

Innledning
Familiedrama "Vildanden" var skrevet i realistisk stil av Henrik Ibsen, i 1884, og verdenspremieren på dramaet "Vildanden" fant sted 9. januar 1885 på den nasjonale scenen i Bergen.

Epoken Realisme som tok over for poetisk realisme i 1875 og varte utover 1890-tallet brukes om skjønnlitteratur som skildrer en verden som er svært lik på den faktiske virkeligheten.

Sannhet var et av de viktigste stikkordene i denne perioden, sannheten om det urettferdige i samfunnet skulle gå ut, og umoralen og hykleriet skulle avsløres.

Henrik Ibsen skrev om ekteskap, kristendom og moderne samfunn. Hovedtemaet i stykket er et borgerlig drama om det alltid er verdt å fortelle sannheten eller ikke.

Utdrag
Hjalmar finn ut at dattera er ikke hans biologiske datteren, og at faren til Hedvig sannsynligvis, er den rike grosserer Werle.

Deretter begynner Hjalmar å hate sin elskede kone Gina og datteren Hedvig og til slutt velger Hjalmar forlate familien sin.

Hedvig, som elsker ham overalt, synes det blir veldig vanskelig og bestemmer seg for å begå selvmord, noe som kan tvinge familien til å starte et nytt liv uten hemmeligheter.

Familien til Hjalmar Ekdal fikk en skadet villand på loftet, som er et symbol på mange hendelser i dramaet.

Dette tragiske stykket, som er fylt med forskjellige slags symboler, stiller oss spørsmålet, er det verdt å fortelle sannheten i alle situasjoner? Spesielt når det kan føre til så alvorlige konsekvenser som i dette dramaet.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå