Global oppvarming | Naturfagg

Innledning
Vi må klare å unngå en oppvarming på mer enn 2 grader innen 2050! Dette problemet stoppes ikke av seg selv alle må være med på å gjøre en endring. Dette handler om fremtiden for de unge og dine etterkommere. Det handler om fremtiden for naturen og kloden vi lever i.

Isen på Arktis smelter, flere land kan gå under vann, flere mennesker vil dø og kloden vil få syke klimaendringer. I denne artikkelen vil jeg belyse problemet global oppvarming og hva vi kan gjøre for å få en bedre fremtid!

Innholdsfortegnelse
Hva er Global oppvarming?
Drivhuseffekten
Karbonkretsløp
Hvorfor er dette et problem?
Hva kan vi gjøre?

Utdrag
For at temperaturen på jorden ikke skal øke noe mer enn det den har gjort til nå, må vi alle prøve å gjøre en endring i hverdagen vår.

Vi må slippe ut mindre Co2, fly mindre og spise grønnere det er tre enkle ting man kan prøve. Dersom du prøver og stoppe å kjøre bil til jobben hverdag, men prøver å bruke mer kollektive transportmidler er det med på å gjøre en endring. Dersom du har muligheten til å gå til jobb eller sykle er dette helt topp. Da er du med på å gjøre en endring for oss unge, og etterkommere!

Mange forskere mener også at man kan gjøre flere tiltak hjemme også for å begrense oppvarmingen til 1,5 grader innen 2050.

Dersom vi vi bruker mindre strøm hjemme, som skru ned varmen på rom vi ikke oppholder oss på, skrur av lys på rom vi ikke er i og tenker på tiden og varmt vann vi bruker når vi dusjer. Da er mye gjort! Og dersom man fyrer med ved hjemme eller annen form for fossilbrensel-kilde bør man bytte til noe mer miljøvennlig alternativ som varmepumpe.

Det å bytte teknologi på hvordan ting holdes i drift hjelper mye. Ettersom samfunnet vårt drives av Co2. Så om vi hadde klart å bytte til mer fornybar energi som vindkraft og vannkraft.

Hadde dette hjulpet sykt mye. Det hadde vært fint om vi også hadde klart å bytte ut alt som drives av fossile brensler til ting som gir fornybar energi.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå