‘Eksamen opphøyd i korona’ | Analyse | 5 i karakter

Innledning
«Eksamen opphøyd i korona» er en annonse skrevet av Gina Nordli, som ble publisert i Aftenposten Si ;D, 7.januar 2021. Leserinnlegget er en sammensatt tekst, som både består av tekst, og bilder fra et tomt klasserom.

Teksten er skrevet på bokmål, og målgruppen er norske politikere, blant annet kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby. Det er viktig for annonsen å fange mottakeren sin oppmerksomhet fort.

Formålet med teksten er å fremheve urettferdigheten ved at hele landets elever på videregående skoler skal vurderes på samme eksamen i år.

Utdrag
Koronapandemien er noe vi alle er veldig godt kjent med i dag, og noe samtlige i hele verden har hørt om. Ettersom at Gina Nordli er en avgangselev bærer altså dette et naturlig preg av troverdighet.

Også kalt for etos. Det at hun selv er avgangselev viser at hun vet hva det går i, og vet hvor forferdelig det er å sitte foran en skjerm hele dagen lang å motta tung informasjon i fag som allerede er krevende nok på skolebenken.

Bildene av klasserommet og Guri Melby som er med i innlegget er også med på å styrke etosen i teksten. Bildet av Guri Melby nedover i teksten er et slags blikkfang for leseren.

Når leseren kobler sammen innlegget med bildet, er det lett å skjønne hvem teksten dirkete er rettet mot.

Når vi leser gjennom teksten opplever vi at det er en enkel utforming som blir oppfattet som ekstremt ryddig og profesjonell og gir en følelse av at innlegget til Gina Nordli er skrevet med seriøs mening.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå