Dyret mitt: Gaselle | Biologi

Innledning
Gaseller er en slekt som består av omtrent 19 arter og de lever som regel i tørre områder som ørkener og savanner i Afrika, men det finnes også en del av dem i sørvest- og Sentral-Asia, i tillegg til det indiske subkontinentet. Gasellene er planteetere og krever store mengder med vann, dere habitater, får de nødvendig mengde gjennom plantene.

Små gasell arter inkluderer Thomson gasellene (eudocras thomsonii) som veier 12-75 kg og er mellom 51 og 109 cm høye. På den andre siden er en stor gasell art Dama gasellen (Nanger Dama) som veier 40-75 kg og har en høyde på 137-168 cm.

Gaseller er lette og hurtige som gjør at de kan løpe vekk fra rovdyrene som truer dem. De har svært god hørsel, syn og luktesans som hjelper dem med å overleve i sine ville habitater. Gasellene har utviklet flere fysiologiske og adferdsmessige trekk som har hjulpet dem med å overleve.

Innholdsfortegnelse
Fysiologiske atferd:
Atferdsmessige tilpasninger:

Utdrag
Mannlige gaseller beskytter deres territorier ved å sprøyte duft på det høye gresset som omgir deres habitat. Hvis deres territorier utfordres, låser mannlige gaseller horn med motstanderen. Vinneren tar i bruk territoriet.

Gaseller er sosiale dyr som bor i grupper. Dette gjør at gruppen raskt kan oppdage en trussel når de samarbeider om å holde utkikk. Noen ganger lever kvinner og menn i separate grupper. For eksempel bor de kvinnelige Thomsons gaseller i grupper på 10-30 med sine unge.

Gasellene har en unik måte å advare andre gaseller ved fare. De vil enten bevege på halen eller stampe føttene sine. Resten av flokken vil forstå signalet og flykte.

Gaseller har en svangerskapstid på 6 måneder, hvoretter de føder en eller to. Deres ynglesesong skjer i regntiden av året som sikrer at kalvene har tilgang til vann å drikke. De blir gjemt i gress helt til de er gamle nok til å bli med foreldrene.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå