Oppgavebeskrivelse
Du er på vei opp en uventa lang bakke i en ski heis. Du har fått låne skiene av faren din og de er for tunge og lange. Toppen av bakken er nådd, og du setter utfor på flat mark. Bakken begynner å helle. Du innser at du verken kan svinge eller stoppe. Du passerer et kjent symbol. Du er på veg ned en svart, bratt slalåmbakke.

Utdrag
Jeg er på vei opp en bakke med skiheisen. Det er ikke så mange folk på denne skiheisen, og kun tre personer foran meg. Jeg fikler med noe som jeg sikkert ikke burde fikle med, og skvetter litt da bakken under meg plutselig ble mye brattere.

Det er nok et godt tidspunkt å snu seg rundt og få en oversikt. Bakken bak meg er lang og bratt, og jeg får en liten mistanke. Det er det eneste jeg klarer å tenke på, jeg blir helt borte i mine egne tanker før jeg hører mannen bak meg rope.

«Aksel, Aksel!» ropte han. Jeg titter litt rundt meg og lurte på om han snakker til meg, men det kunne jo ikke være så mange andre.