Boligmarkedet | Corona | Samfunnsøkonomi

Innledning
Nå i Norge er det lav rente og det skylles covid-19. men hva har det å si for boligmarkedet, er dette positivt eller negativt, Hvem får en gode ut av dette og hvorfor senket egt staten renta?

Norsk økonomi gikk ned i starten av korona men fikk ikke et like drastisk fall som mange andre land, hvorfor? Hvordan klarte vi oss så bra i forholdt?

Lav rente og øket boligpris. Og boligprisene har vokst mer jevnt enn oljeprisen. Men hvorfor? i slutten av februar kom covid-19 til Norge, da fikk vi en stor i økonomien som alle andre land.

Utdrag
Alt dette med covid-19 første jo til at norske banker måtte senke renten som gjør at folk kan låne mer, nå kan var låne opptil 5 ganger sin egen årslønn men nå som rentene er lave blir jo det mye billigere å låne disse pengene som gjør at du kanskje får låne mer av banken.

Derfor hår boligprisene økt såpass. Nå i september økte fremdeles boligprisene mens til normalt pleide de å synke på høsten men ny statistikk fra har vist at de ikke han det.

I en artikkel i e24 står det at Norske boliger ble dyrere selv om markedet pleier å kjøle seg ned i høstmåneden.

Alt dette er jo positivt for de som skal selge bolig mens får studenter eller folk som ikke har bolig fra før er dette negativ og gjør så det er ekstremt vanskelig å få tak i boliger får disse menneskene.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå